Назад

8 доказани стратегии за електронна търговия за предприемачи през 2024 г.

E-Commerce Strategies for Entrepreneurs

Знаете ли, че през 2021 г. хората по целия свят са похарчили 768 милиарда долара за онлайн покупки? А до 2025 г. фактите ще нараснат до 1,3 трилиона долара. Това е силен показател защо трябва да преместите вашия стартиращ бизнес онлайн. Чудите се как можете да добавите дигитален елемент на електронна търговия към вашата марка? Ето топ 8 успешни стратегии за електронна търговия, които предприемачите трябва да приложат през 2024 г.

При представянето на нов продукт на пазара, основната грешка, която предприемачите правят, е, че пренебрегват значението на дигиталните медии и стратегиите за електронна търговия за предприемачи. Точно там те се провалят като бизнес. Освен това пандемията допринесе още повече за онлайн пазаруването. Затова трябва да разработите набор от успешни стратегии за електронна търговия за предприемачи, за да надминете съществуващите конкуренти. В този проницателен блог нашият екип от експерти е събрал осем такива доказани стратегии за електронна търговия за предприемачи, за да блеснат техните марки в идващата 2024 година.

Топ 8 стратегии за електронна търговия за предприемачи през 2024 г.

Първо, нека разберем как работят платформите за електронна търговия. Платформите за електронна търговия работят чрез задълбочено разбиране на целевата аудитория и посланието на марката. Следователно, трябва да наблюдавате поведението на потребителите и да прилагате пътната карта съответно. За да успеете в бизнеса си в дигиталната атмосфера, ето топ 8 стратегии за електронна търговия за предприемачи, които всеки трябва да приложи през 2024 г.

Винаги подчертавайте новите си продукти

Винаги помнете, че клиентите имат уникална привлекателност към новите продукти. Използвайте това поведение на клиентите, за да се възползвате и да постигнете най-добрия си месец на продажби. Подчертавайте и показвайте новите или сезонните си продукти в горната част на вашия уебсайт за електронна търговия. Например, има множество бизнеси, като White Fox Boutique, които подчертават пресните пристигания на своята марка в горната част на уебсайта.

Убедете вашата аудитория

Аудиторията няма да прояви голям интерес да натисне бутона Купи сега, освен ако не ги убедите. Използвайте напреднали стратегии за копирайтинг, за да подчертаете стойността на продукта. Това е една от най-добрите стратегии за електронна търговия за предприемачи. Например, можете да използвате силни подзаглавия като възползвайте се от сделката, оферта за ограничено време, ограничена наличност, скоро ще свърши, най-продаван продукт и т.н. Такива действия ще убедят вашата аудитория да предприеме необходимото действие и да инвестира в продукта.

Предложете множество платежни шлюзове

Платформата Bigcommerce предлага 65 опции за плащане на купувачите, и това значително намалява техните проценти на изоставяне на количката. Опциите за плащане играят жизненоважна роля в онлайн пазаруването и електронните магазини. Различните аудитории използват различни методи въз основа на демографията, възрастта, устройствата, бюджета и т.н. Следователно, за да сте сигурни, че потенциалният ви купувач няма да напусне количката незаплатена поради липса на опции за плащане, предложете множество шлюзове като UPI, PayPal, карти и вноски. Това ще подобри вашето потребителско изживяване и процентите на продажби.

Привлекателни и персонализирани отстъпки

Друга доказана стратегия за електронна търговия за предприемачи е предлагането на невероятни отстъпки и оферти. Отстъпките никога не пропускат да привлекат вниманието на купувачите, особено ако току-що сте започнали на пазара. Доклад от Accenture подчертава, че 56% от потребителите са по-склонни да пробват нова марка или продукт, ако е на промоция. Дните с оферти или разпродажби с отстъпки не само ви помагат да изчистите остарели продукти от вашия уебсайт, но и привличат трафик. Те изглеждат привлекателни за аудиторията, и купувачите обичат да пазаруват, спестявайки от джоба си. Но при подготовката на маркетингова кампания за вашия електронен магазин, направете го с правилното местоположение, стратегия, време и оферта за отстъпка. Тази стратегия сред всички стратегии за електронна търговия за предприемачи ще генерира продажби за вашия бизнес.

Настоявайте вашата аудитория да се абонира за бюлетина

Бюлетините играят решаваща роля за всяка стартираща марка. Първо, те ви помагат да установите дългосрочна връзка с вашата аудитория, където можете да говорите и да покажете предстоящите си продукти. Второто нещо е, че те ви помагат да получите потенциални адреси за фуниен маркетинг. Можете да използвате прозренията и данните, за да насочите предстоящите си кампании, като имейл маркетинг и PPC. За да задържите аудиторията си в бюлетина, опитайте креативни стратегии за електронна търговия за предприемачи, като регистрация и възползване от кампания за безплатна доставка. Освен това, можете да помолите вашата аудитория да се регистрира за бюлетина в замяна на отстъпка.

Нека вашите клиенти бъдат вашите адвокати

Никой не защитава вашата марка повече от самите лоялни клиенти. Предложете на вашите клиенти най-добрите продукти и покажете тяхното щастие и удовлетвореност. За тази цел можете да използвате вашите канали в социалните медии, където можете да споделяте отзивите и обратната връзка на вашите клиенти. Можете също така да помолите вашите клиенти да направят видеоклипове за разопаковане и да ги промотирате в социалния ви канал, за да привлечете повече трафик и клиенти оттам.

Наградете вашите лоялни клиенти

Последно, но не и по значение, наградете вашите лоялни клиенти. Помнете, че придобиването на нови клиенти е толкова важно, колкото и оценяването на съществуващите клиенти. Изненадването на вашите лоялни клиенти ще ги накара да се чувстват ценени и да се придържат към марката дори в близкото бъдеще. За да приложите тази маркетингова стратегия за електронна търговия, можете да предложите ексклузивни купони, ваучери за отстъпки и програми за награди. Но не забравяйте да зададете солидни критерии за вашия тактически план – луди и печеливши награди, до които може да се получи бърз достъп, така че клиентът да не загуби надежда до края.

Прегърнете силата на дигиталния маркетинг

Стратегии за електронна търговия за предприемачи

Независимо дали вашата платформа за продажби е Amazon или Shopify, най-добрата стратегия за електронна търговия за предприемачи за стимулиране на растежа е чрез комбиниране с дигитален маркетинг. Стратегиите за дигитален маркетинг като PPC, маркетинг в социалните медии, маркетинг в търсачките и изграждане на връзки помагат на вашата марка да установи видимост в интернет. Това допълнително носи доверие и автентичност на вашия бизнес сред клиентите.

Път напред

В заключение, в бързо развиващия се пейзаж на електронната търговия, предприемачите трябва да се адаптират към променящата се динамика, за да осигурят успеха на своите начинания. В ера, където успехът разчита на дигиталните медии, предприемачите вече не могат да си позволят да пренебрегват значението на маркетинга в електронната търговия. Чрез прилагането на тези доказани стратегии за електронна търговия за предприемачи, новите бизнеси могат не само да се справят с предизвикателствата на дигиталния пазар, но и да се позиционират за устойчив растеж.

Издигнете бизнеса си на следващото ниво! Сътрудничете си с нашата надеждна агенция за дигитален маркетинг, за да научите повече.

Прочетете повече

Избор на правилната цветова палитра за вашия уебсайт
Multiple colors on a wall that symbolize color theory

Избор на правилната цветова палитра за вашия уебсайт

Изборът на цветова палитра за уебсайт е ключов. Разберете теорията на цветовете, психологията им и хармонията. Изберете цветове, съответстващи на марката ви и достъпни за всички.

Научете повече
Редизайн на уебсайт: Кога и как да обновите визията на вашия сайт
Website Redesign Guide

Редизайн на уебсайт: Кога и как да обновите визията на вашия сайт

Редизайнът на уебсайта е ключов за успеха на бизнеса. Обновявайте на всеки 1.5-2 години, фокусирайте се върху бързина, мобилна оптимизация и потребителско изживяване.

Научете повече
5 причини защо професионалният уебсайт е най-умната инвестиция за вашия стартъп
Professional website

5 причини защо професионалният уебсайт е най-умната инвестиция за вашия стартъп

Професионалният уебсайт е ключов за успеха на малкия бизнес. Той увеличава глобалния обхват, носи добра възвръщаемост и изгражда доверие сред клиентите.

Научете повече

Нека изработим вашия уебсайт!
Нашият екип е тук, за да помогне.

Възползвайте се от безплатната ни консултация!
Безплатна Консултация