Назад

Редизайн На Уебсайт: Кога И Как Да Обновите Визията На Вашия Сайт

Website Redesign Guide

Знаете ли, че повече от 38% от уеб дизайнерите смятат, че вашата аудитория ще напусне вашия бизнес уебсайт, ако той има остарял дизайн? Ако вие също сте един от собствениците на бизнес, които притежават бавен и остарял уебсайт, крайно време е да изберете редизайн на уебсайта. 

Живеем в дигиталната ера, където купувачи и продавачи често сключват сделки по интернет. Независимо от размера на вашия бизнес или в каква ниша работите, от съществено значение е да имате привлекателен и бърз уебсайт, за да останете напред в кривата. Нещо повече, лошият и непривлекателен уеб дизайн може да окаже негативно влияние върху вашите продажби и разговори. Следователно, няма да е погрешно да се каже, че за да задържите потенциалните си клиенти, трябва да редизайнирате и актуализирате бизнес уебсайта си от време на време. 

Но възниква въпросът: кое е правилното време за редизайн на вашия уебсайт и как да разберете, че бизнес уебсайтът ви се нуждае от преработка? За да отговорим на всичките ви въпроси, нашите експерти съставиха този блог, който ще ви помогне да научите всичко за редизайна на уебсайтове.

Колко често трябва да редизайнирате бизнес уебсайта си?

Според статистиката, средният живот на един уебсайт е 1,5-2 години. След това трябва да помислите за актуализиране на бизнес уебсайта си. Все пак, ако някога се почувствате затруднени между въпроса дали трябва да редизайнирате уебсайта си или не, задайте си тези пет въпроса:

  • Моят уебсайт не привлича ли трафик и не генерира ли лийдове?
  • Моят уебсайт изглежда ли визуално лош и отнема ли време за зареждане?
  • Получавал ли съм някога оплаквания или мислил ли съм за подобряване на потребителското изживяване на моя уебсайт?
  • Искам ли да представя отново моята марка или да ребрандирам моите продукти?
  • Моите конкуренти представят ли се по-добре по отношение на уебсайта или дигиталните медии?

Ако отговорът на някой от тези въпроси е да, редизайнът на уебсайта е необходим. Други признаци за производителност, които показват, че силно се нуждаете от контакт с дизайнер на уебсайтове, включват:

  • Бавно време за зареждане.
  • Висок процент на отпадане.
  • Лошо SEO класиране на страниците.
  • Ниска статистика на ангажираност.
  • Липса на оптимизация за мобилни устройства.
  • Уязвимост към нарушения на сигурността и данните.
актуализация на бизнес уебсайт

Стъпки за ефективен редизайн на вашия бизнес уебсайт:

И ако сте решили да направите редизайн на вашия уебсайт, трябва да следвате следните стъпки.

Доверете се на експертите:

Не всеки собственик на бизнес знае от А до Я за дигиталните медии и уеб разработката; следователно, винаги се препоръчва да се доверите на експертите. Професионалните уеб дизайнери и уеб разработчици са добре обучени в създаването на уебсайт, който владее сърцата на аудиторията. Следователно, като имате предвид приходите на вашия бизнес, винаги трябва да инвестирате в професионални уеб разработчици. 

Коригирайте целите според целевата аудитория:

Тъй като редизайнирате уебсайта си, направете го според последните си цели, целеви аудитории и продукти. Фокусирайте се върху целта на вашия уебсайт, независимо дали е за изграждане на осведоменост за марката, генериране на лийдове или промоционални цели. Помислете за шаблон и стил съответно.

Приложете резултатите от одита на съдържанието:

Преди да направите редизайн на уебсайта си, трябва да направите одит на съдържанието. Това ще ви помогне да идентифицирате разликата между вашето съдържание и целевата аудитория. След като осъзнаете какво изостава във вашето съдържание, можете лесно да преодолеете тази разлика. Можете също така да инструктирате вашия уеб разработчик и автор на съдържание да разработят съдържание, което се съгласува с посланието и целите на вашата марка.

Търсете модерен и оптимизиран уебсайт:

Докато давате на уебсайта си свеж вид, фокусирайте се върху привлекателността и оптимизирайте функциите на уебсайта. Наблегнете на подобряването на потребителското изживяване и високото време за отговор. Ето нещата, за които можете да се погрижите:

  • Опростете опцията за навигация.
  • Използвайте ясни и смели призиви за действие (CTA).
  • Ангажираща целева страница, която съответства на намерението за търсене на потребителя. 
  • Естествено използвайте релевантните ключови думи в страниците и подстраниците. 
  • Интегрирайте социалните медии, за да създадете фуния за лийдове.
  • Подобрете времето за зареждане чрез оптимизиране на медията. 
  • Използвайте основни кодове за сигурност, за да защитите вашите данни.
  • Винаги имайте готов план за възстановяване в случай на сблъсъци.
  • Редовно актуализирайте софтуера и плъгините.
редизайн на уебсайт

Обърнете внимание на мобилната оптимизация:

Повече от 55% от трафика идва от мобилни потребители. Следователно, от съществено значение е да оптимизирате бизнес уебсайта си за мобилни устройства, докато го редизайнирате. Когато става въпрос за уебсайт, съвместим с мобилни устройства, той започва с оразмерени визуализации, висококачествена графика и високо време за отговор.

Подобряване на потребителското изживяване на уебсайта

Заключения

В заключение, успешният редизайн на уебсайт включва цялостен подход. Проведете задълбочено проучване на конкурентите, извършете одит на съдържанието, разпределете мъдро бюджета си и си сътрудничете с професионален уеб разработчик. Следвайки тези стъпки, можете да вдъхнете нов живот на актуализацията на вашия бизнес уебсайт, създавайки дигитално присъствие, което не само отговаря, но и надминава очакванията на вашата аудитория.

Готови Ли Сте Да Подобрите Вашето Онлайн Присъствие?

Безплатна Консултация

Прочетете Повече

5 Причини Защо Професионалният Уебсайт Е Най-Умната Инвестиция За Вашия Стартъп
Professional website

5 Причини Защо Професионалният Уебсайт Е Най-Умната Инвестиция За Вашия Стартъп

Професионалният уебсайт е ключов за успеха на малкия бизнес. Той увеличава глобалния обхват, носи добра възвръщаемост и изгражда доверие сред клиентите.

Научете повече
8 Доказани Стратегии За Електронна Търговия За Предприемачи През 2024 Г.
E-Commerce Strategies for Entrepreneurs

8 Доказани Стратегии За Електронна Търговия За Предприемачи През 2024 Г.

Електронната търговия е ключова за успеха на стартиращ бизнес. Прилагайте стратегии като подчертаване на нови продукти, убедителни оферти и разнообразни опции за плащане.

Научете повече
Редизайн На Уебсайт: Кога И Как Да Обновите Визията На Вашия Сайт
Website Redesign Guide

Редизайн На Уебсайт: Кога И Как Да Обновите Визията На Вашия Сайт

Редизайнът на уебсайта е ключов за успеха на бизнеса. Обновявайте на всеки 1.5-2 години, фокусирайте се върху бързина, мобилна оптимизация и потребителско изживяване.

Научете повече

Нека Изработим Вашия Сайт!
Нашият Екип е Тук, за да Помогне.

Възползвайте се от безплатната ни консултация!